TÜM ÜRÜNLERDE ÜCRETSİZ KARGO
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Gıdalarınız İçin Saklama Önerileri

18-08-2020 17:26
Gıdalarınız İçin Saklama Önerileri

 

Yiyecekleriniz Her Daim Taze Kalsın!

Buzdolabında sakladığımız yiyeceklerin kısa bir süre sonra bozulmaya başlaması her birimizin canını fazlasıyla sıkmaktadır. Yiyeceklerinizi bozulmadan saklamak büyük bir uğraş gerektiriyor gibi görünüyor olabilir ancak gıdalarınızı çok daha uzun süre taze tutmanın çok pratik bir yöntemi bulunuyor: Saklama Koşulu.

Her gıda birbirinden farklı saklama koşuluna sahiptir. Bu koşul sağlanmadığı zaman yiyecekleriniz kısa bir süre içerisinde bozulma ve çürüme gösterecektir. Peki, Gıdalarımızı Buzdolabına Nasıl Yerleştirmeliyiz? Bu noktada, gıdalarınızı her daim taze tutmak için saklama koşulları hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için bir araya getirdik...

Et Ürünleri için Saklama Koşulları

Et ve ürünlerinde bakteri oluşumunu engellemek açısından etlerinizi aldığınız ilk andan itibaren buzdolabında saklamak bir hayli önemli. Buzdolabına koyacağınız etlerinizi paket halinde veya buzdolabı poşeti içerisine koymak hem daha sağlıklı bir kullanım sunacak hem de suyunun diğer gıdalara akmasını önleyecektir. Bunun yanı sıra, et ve et ürünlerinin buzdolabında kalma süresi 4-5 gündür. Zira, etinizi bu süre zarfında tüketmeyecekseniz buzdolabınızın dondurucu kısmında ya da derin dondurucularda saklamanızı öneririz.

Süt ve Süt Ürünleri için Saklama Koşulları

Sütler ağzı açıldıktan kısa bir süre sonra bozulmaya başlarlar. Açtıktan sonra 2 gün içinde tüketmeniz gereken sütleri, buzdolabınızın kapak kısmına koyabilirsiniz. Bununla birlikte, peynir ve tereyağını gibi süt içeren yiyecekler hava ile temas ettiğinde hızlı bir şekilde küflenmeye başlarlar. Bunun önüne geçebilmek için söz konusu gıdalarınızı hava almayan kaplarda veya ambalaj içinde, buzdolabında saklamanız çok önemli.

Yumurta için Saklama Koşulları

Yumurtaların buzdolabı dışında bulunmasın bir sakınca olmadığını düşünüyorsanız büyük bir yanılgı içerisinde olduğunuzu belirtmek isteriz. Yumurtalarınızı taze bir şekilde tüketmeniz için buzdolabı kapaklarınızda yumurtalar için bir bölüm bulunuyor. Söz konusu bölüme, tüketeceğiniz kadar yumurta koyarak yumurtalarınızı bayatlamaya karşı koruyabilirsiniz. Bunu rağmen, buzdolabı kapakları yumurtalarınızı uzun süre taze tutmak için yeterli soğukluğa sahip olmayabilir. Uzun vadede kullanacağınız yumurtaları bir kabın içerisinde buzdolabınızın raflarına yerleştirmelisiniz.

Sebze ve Meyveler için Saklama Koşulları

Her birimiz meyve ve sebzelerin yıkandıktan sonra buzdolabına yerleştirmenin çok daha sağlıklı olacağı düşüncesine sahibiniz. Ancak bu düşüncenin tamamen yanlış olduğunu söylemeliyiz. Yıkanan meyve ve sebzeler üzerinde kalan su damlaları nem oluşumuna neden olmaktadır. Nem ise bakteri ve mikropların oluşmasına ortam sağlar. Bu sebeple, yıkanmış meyve ve sebzeler yıkanmamış olanlara göre çok daha hızlı bozulayacaktır. Meyve veya sebzelerinizi yıkamadan paketler halinde buzdolabının sebzelik bölümlerine yerleştirmeniz çok daha doğru bir saklama yöntemi olacaktır.

Bu noktada, Bosch Buzdolaplarında geliştirilen yeşil yapraklı sebzeleri 4 kata kadar daha uzun süre taze tutma özelliğinden faydanlamak mümkün. Bosch buzdolapları ile her türlü gıdalarınızı en taze ve sağlıklı şekilde koruma altına alabilir, dilediğiniz zaman sebze, meyve, süt ve daha fazla gıdanızı besin değerini kaybetmeden tüketebilirsiniz. Bosch buzdolapları Erdilhome.com adresinde sizleri bekliyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.