TÜM ÜRÜNLERDE ÜCRETSİZ KARGO
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ahşap Mobilyalar Nasıl Temizlenir?

23-10-2020 12:03
Ahşap Mobilyalar Nasıl Temizlenir?

 

Ahşap Mobilya Temizliğinde Bilmeniz Gerekenler

Ev dekorasyonunda modern ve doğal bir görünüm tercih edenlerin vazgeçilmezi olan Mobilya, zamansız çizgileri, ortama kattığı sıcaklık ve samimiyet ile her birimizin yaşam alanlarında az veya çok yer verdiği tasarımlardan. Ancak, evlerimizde kullanmayı sevdiğimiz söz konusu ahşap mobilyaların her daim parlak kalması, ilk günkü gibi bir görünüme sahip olması ve uzun süre kullanım alanlarımızda yerini alması bazen oldukça zor olabiliyor.

Bu noktada, ahşap mobilyalarınızın estetik görünümlerini kaybetmemesi için düzenli olarak temizlemek ve temizlik yaparken de özenli olmak gerekiyor. Peki, Ahşap Mobilyalar Nasıl Temizlenir? Ahşap mobilyaları dokusuna ve parlaklığına zarar vermeden nasıl ilk günkü hali korunabilir?

İşte, ahşap mobilyaların temizliği hakkında bilmeniz gerekenler...

İlk Günkü Görünümün Anahtarı: Düzenli Temizlik

Ahşap mobilyalar zaman içerisinde yıpranma, solma ve şişme gibi olumsuzluklar yaşamaya müsaittir. Bundan dolayı, evlerimizin vazgeçilmez parçası olan ahşap mobilyalarımızı düzenli olarak temizlemek bu gibi sorunların oluşmasına önleyecektir.

Ahşap mobilyalarınızı temizlerken ilk aşamada bir fırça veya nemli bir bez yardımıyla mobilyalarınızın üzerinde biriken toz taneciklerinden kurtulmanız gerekiyor. Zira, toz tanecikleri mobilyalarınızın çizilmesine ve zamanla eski parlaklığını kaybetmesine yol açacaktır. Toz alma işlemi bittikten sonra mobilyalarınızın bakımını yapmak için özel olarak üretilmiş deterjanlar kullanmanız, içerisinde kimyasal barındırmayan temizlik ürünleri seçmeniz gerekiyor.

Kimyasal deterjanlar, uzun süreli kullanımda mobilya üzerinde lekelenmeler yapacaktır. Bu noktada dilerseniz, evlerinizde doğal bir karışım yaparak söz konusu mobilyalarınızı temizleyebilirsiniz. Su içerisine eklediğiniz biraz sabun mobilyalarınız için harika bir temizlik malzemesi olacaktır. Nemli bir bez ile uygulayacağınız sabunlu karışım ile mobilyalarınızın üzerindeki lekelerden kolaylıkla kurtulmak mümkün. Aynı zamanda, temizlik işlemi bittiğinde mobilyalarınızın nemli kalmamış olmasına dikkat etmelisiniz. Nem, mobilyalarınızın şişmesine ve çatlamasına davetiye çıkarmaktadır.

Ahşap Mobilya Temizliğinde kullanacağınız bezin yumuşak bir yapıya sahip olması oldukça önemlidir. Mikro fiber bezler veya süngerin sert kısımları mobilyalarınızın çizilmesine neden olacak ve dilediğiniz mükemmel görünüme ulaşmanızı engel olacaktır.

Evinizin En Değerli Mobilyaları İçin: Erdilhome.com

Yaşam alanlarınızın göz bebeği mobilyalar, evinize ayrıcalık katmak ve zevkinize hitap etmek için Erdilhome.com adresinde sizleri bekliyor.

kaynak: https://gelirsagla.com/pratik-bilgiler/

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.